Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Každý kávičkár má svoj rituál, ktorý je ten váš?

Milovníci kávy to veľmi dobre poznajú. Kávu už ani nepijú kvôli jej povzbudivým účinkom, ale práve kvôli dokonalej chuti a rituálu, ktorý sa s kávou spája. Či už si kávu pripravujete sami, pomocou nejakej alternatívnej metódy alebo si necháte kávu pripraviť baristom v kaviarni, každý má ten svoj obľúbený rituál.

Alternatívna príprava 

Väčšina ľudí, ktorí si pripravujú kávu jedným z alternatívnych spôsobov, majú na tomto spôsobe príprave kávy radi práve ten proces. Je to istým spôsobom alchémia, ktorá má svoje čaro. Pri alternatíve sa proces nedá urýchliť, a ak by ste sa o to aj snažili, určite sa to odrazí na výslednej šálke kávy.

 Nathan Dumlao, Unsplash

Kaviarenský povaľač 

Sú ľudia, ktorí považujú pridávanie mlieka do kávy za jeden z hriechov v kávovom svete. Avšak tento človek robí výnimku a s obľubou si vždy v kaviarni dáva obmenu tmavej šálky kávy, ktorú vymieňa za flat white alebo kapučíno. Niet nad profesionálne pripravenú kávu ručičkami šikovných baristov.

Chvíľka relaxu 

Medzi nami sú aj takí ľudia, ktorí si na kávu musia vyhradiť extra čas a nikdy si ju nedávajú v zhone. Aby popíjali kávu cestou do roboty, popri tom, ako si vybavujú ďalšie povinnosti, to jednoducho nepripadá v úvahu. Táto skupinka ľudí si kávu užíva v pokoji, s vyloženými nohami, v spoločnosti obľúbenej hudby.

 Chiara Pinna,Unsplash

Nezastaviteľný workoholik 

Pravý opak predchádzajúceho typu osoby, tento človek je schopný vypiť za doobedie aj osem káv a stále sa mu máli. Káve nevenuje nejakú extra pozornosť, jeho požiadavky na ňu sú veľmi jasné, musí byť chutná a silná. Espressa hltá jedným nádychom, rovnako ako niektorí hltajú v podnikoch borovičky.

Priateľské posedenie 

Kamarátky, kamaráti, je to jedno. Títo ľudia majú spojený kávový rituál so svojimi priateľmi. Preto nie je náhodou, že u nich nájdete chemex, ktorý je pre takéto posedenia pri káve ako stvorený. Tak, ako sa niekto schádza pri večeri sa títo ľudia schádzajú pri vôni a chuti výbornej kávy. Je jedno či je to v kaviarni alebo v pohodlí domova.

Rituál vychutnávania 

V konečnom dôsledku je jedno či si niekto kávu vychutnáva doma s vyloženými nohami alebo ju pije tak rýchlo, že stihne zabudnúť, že kávu vypil. Väčšina milovníkov kávy skrýva vo svojom rituáli aj rituál vychutnávania. Či už je to káva pripravená cez aeropress, V60, kávovar alebo baristom v kaviarni. Všetci v konečnom dôsledku kávu vychutnávame plnými dúškami či s cukrom alebo mliekom.

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”