Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Aj doma si môžete urobiť dobrú kávu. Potrebujete na to len 3 veci

Ste jeden z tých kaviarňových povaľačov, ktorý si nevie predstaviť deň bez kávy, no už vás trápi, že vám návštevy kaviarní ukrajujú poriadnu sumu z rozpočtu? Ukážeme vám, ako si vychutnať šálku dobrej kávy aj v pohodlí domova.

Existuje viacero spôsobov, ktorými si môžete pripraviť kávu aj doma. Ak však nemáte v pláne kupovať si kávovar, ktorý stojí nemalé peniaze, je tu niekoľko alternatív. Záleží na tom, či si radšej vychutnávate silnú šálku kávy, ktorú rýchlo “kopnete“ do seba pred odchodom do práce, alebo kávu radi vychutnávate pomalými dúškami.

Len tri veci pre dobrú šálku kávy

Áno, čítate dobre. K šálke dobrej kávy vám stačia tri základné veci. Pochopiteľne, základnou zložkou je káva. Druhou najdôležitejšou vecou je mlynček. Ideálne je, aby mal mechanizmus mletia zostavený z keramických kameňov. Je na vás, či siahnete po elektrickom alebo ručnom mlynčeku. Ručné mletie nie je nič náročné a zvládne ho každý za niekoľko minút.

Tretia vec dôležitá pre prípravu kávy je samozrejme kávovar. Je už len na vás, aký kávovar zvolíte. Moku pre espresso alebo jednu z možností alternatívnej prípravy kávy.

Možno ešte zaradiť pre prípravu kávy ďalšie potrebné veci ako napríklad váhu, no pre začiatok vám stačí odmerka. Ďalším dôležitým faktorom pri príprave kávy je voda. Pre začiatok vám však stačí aj normálna voda z vodovodu, nebude však na škodu, ak použijete prefiltrovanú z kanvice určenej na filtrovanie, prípadne dojčenskú vodu.

Moka kávovar pre vaše espresso

Kolískou tohto kávovaru je Taliansko. Je založený na jednoduchom princípe, kedy spodnú časť naplníte vodou, dávajte si pozor, aby bola voda po tlakový ventil. Sitko sa naplní pomletou kávou, spojíme naspäť obe časti pevne dokopy. Umiestnime na varič a na nízkom plameni ohrievame kávovar. Akonáhle uvidíte, že káva pomaly prebublávava vrchom, je dobré ohrev odstaviť, aby ste zamedzili prepáleniu kávy.

Alternatívne prípravy kávy

Tých poznáme hneď niekoľko. Avšak potrebujeme pri nich rovnaké základné zložky. Od typu “kávovaru“ sa už líšia aj potrebné pomôcky. Väčšinou však potrebujeme pri každom papierový filter, ktorý je presne určený pre chemex, aeropress alebo V60. Ideálne je mať aj kanvicu, ktorá vie regulovať teplotu vody, avšak nie je to nutné. V prípade, že takú nemáte, stačí po zovretí vody počkať nieľkoko minút. Podobne ako pri moke potrebujete kávu a mlynček, s ktorým ju pomeliete na požadovanú hrúbku. Ako sa pripravuje káva konkrétnymi spôsobmi si rozoberieme v najbližších blogoch.

Titulná fotka: Robert Shunev, unsplash.com

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”