Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Coffee Consulate v Nemecku

Medzi najlepšie špecializované strediská v Nemecku, ktoré sa všestranne zaoberajú kávou a všetkým, čo s ňou súvisí patrí Coffee Consulate, riadené skúseným doktorom Steffenom Schwarzom. A práve tento inštitút sme mali možnosť navštíviť v sprievode Academy Of Coffee.

Exkurzia sa začala predstavením priestorov konzulátu. Najskôr nás vo vestibule očarila stena vyrobená z kávovníkového dreva a celý nábytok takisto. Následne sme sa presunuli do podzemných priestorov, kde sa nachádzala pražiareň kávy. Popri hlavnej veľkej pražiarni kávy, sa v podzemí nachádzali aj menšie pražiarne určené na praženie vzoriek. Následne sa vhodné vzorky pražia vo väčších množstvách. 

Po zoznámení sa s priestormi pražiarne, sme sa presunuli do cuppingovej miestnosti, ktorá bola hlavným dôvodom návštevy konzulátu. Čakali nás tam vzorky káv zo Salvadoru. Celá degustácia sa konala pod záštitou skúseného farmára a zároveň majiteľa farmy, z ktorej káva pochádza, Andresa Quintanilla. Detailne nám popísal jednotlivé odrody kávy a procesy pestovania kávy. V druhom kole degustácie sme však mali k dispozícií iba jeden druh kávy. Avšak tento druh kávy, sa zbieral v rôznych rokov, a teda v roku 2014/2015 a v roku 2016/2017. Ďalším rozdielom bol dátum praženia, tieto vzorky sa pražili s časovým odstupom 14 dní. Mali sme jeden druh kávy, zozbieraný v rozdielnych rokoch, s rôznym pražením, a výsledkom toho bola absolútna rozdielnosť chutí káv.

Atmosféra cuppingu sa niesla vo veľmi priateľskom duchu a s kávovými priateľmi sme preberali množstvo zaujímavých kávových tém. Pri týchto diskusiách sme sa od odborníkov dozvedeli, že medzi najdôležitejšie faktory ovplyvňujúce kvalitu a chuť kávy patrí vzdialenosť farmy od rovníka a nadmorská výška. No tieto informácie zďaleka nie sú postačujúce na zistenie kvality zrna. Prítomný Dr. Steffen Schwarz nám vysvetlil, že na kvalitu kávovníkového zrna najviac vplýva ustálená teplota bez výkyvov, čo má za následok konštantný rast kávovníka a dostatočný príjem živín pre kávovník. A práve vo vyšších  nadmorských výškach  je teplota ustálenejšia, a to je dôvodom prečo sa zrno z týchto oblastí považuje za kvalitnejšie a s  výraznejším chuťovým profilom. Majiteľ Salvádorskej farmy Andres nám tieto  informácie doplnil a tiež vysvetlil, že konštantný rast kávovníka sa dá dosiahnuť aj v nižších nadmorských výškach, ktoré sú charakteristické veľkými teplotnými výkyvmi. A to tak že sa kávovník pestuje v tieni inej rastliny. To  znamená, ž e nadmorská výška nemusí byť smerodajný ukazovateľ kvality kávy.

Ako sa deň chýlil ku koncu, tak s množstvom nových informácií sme pochopili, aké dôležité je mať priamy kontakt a informácie od odborníkov ako aj farmárov a koľko veľa nám ešte treba pochopiť a zistiť. Toto stretnutie s farmármi ako aj ostatnými partnermi nám poskytlo množstvo nezaplatiteľných skúsenosti a chuť učiť sa ďalej.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”6″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”