Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Čítanie o káve, ktoré by mal poznať každý kávičkár

Ak máte radi kávu a radi sa o nej dozvedáte nové informácie, určite nepohrdnete dobrými knihami či magazínmi o káve. Momentálne máte možno nazvyš čas, ktorý môžete venovať práve takej príjemnej činnosti, akou je čítanie. Pripravili sme si preto pre vás niekoľko tipov na knihy a magazíny s kávovou tematikou.

Standart magazín

Ak náhodou ešte nepoznáte časopis Standart, tak by ste to mali rýchlo zmeniť. Je to magazín, ktorý sa venuje kávovej kultúre a vznikol na Slovensku. Poznajú ho však vo viacerých kútoch sveta a jeho anglická verzia je považovaná za jeden z top magazínov o káve.

Tvoria ho skúsení kávičkári a odborníci, vďaka čomu si môžete na 130 stranách magazínu prečítať kvalitný obsah. Nájdete tu rôzne rozhovory, odborné články a ak si ho predplatíte, každé číslo vám príde so vzorkou výberovej kávy od slovenskej alebo českej pražiarne.

Need for Espresso: Underground

Kniha, ktorá pochádza od slovenského autora: Adriána Krišáka, ktorá sa opisuje ako moderná biblia pre baristu alebo ideálny sprievodca pre začínajúcich kávových nadšencov. Kniha vás prevedie základnými informáciami od zloženia zrna, dôležitosti vody až po prípravu kávy a štatistiky. Kniha však nie je len o espresse, hodí sa preto každému milovníkovi kávy.

Velká kniha o kávě

Táto knižka pochádza zo susedného Česka a jej autorkou je známa baristka Petra Davies Veselá. Vo svojej knihe ponúka niekoľko základných informácií o káve, ktoré sú obohatené o rôzne netradičné metódy prípravy kávy a receptúry. Kniha je určená pre skúsených baristov, ale aj domácich milovníkov kávy.

Manuál pro milovníka kávy

Ak si radi doma pripravujete kávu, no ešte stále v tom máte nejaké medzery, táto kniha od Jessica Easto a Andreas Willhoff, je ako stvorená pre vás. Kniha vás prevedie rôznymi postupmi prípravy kávy, tiež vám vysvetlí, čo všetko je potrebné pre chutnú kávu, ktorú si môžete pripraviť doma. Od výberu kávy, cez mletie až po objasnenie rôznych chýb a problémov.

Lexikón kávy

Netušíte aký je rozdiel medzi Arabikou a Robustou a mnoho ďalších otázok ohľadne kávy? V tom prípade je kniha od Jiří Plšek pre vás ideálna. Prevedie vás všetkými základnými faktami o káve, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť kávovému svetu. Rozhodne je táto kniha ideálna pre začiatočníkov, ktorí radi nájdu informácie na jednom mieste.

Káva na každý deň

Anette Moldvaer vás vo svojej knihe prevedie dôležitými základmi akými sú napríklad odrody kávy alebo výber správnych pomôcok na prípravu kávy. Knižka je tiež obohatená o 100 receptov prípravy kávy, medzi ktorými nájdete tie najzákladnejšie aj menej známe. Rozhodne je kniha vhodná pre všetkých kávových nadšencov, ktorí chcú o káve vedieť viac a zároveň získať aj praktické vedomosti.

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”