Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Pomôžeme vám vybrať správnu kávu, ktorá spríjemní každý pracovný deň

Ak práve nerobíte v kaviarni, tak ste sa pravdepodobne nezaoberali bližšie tým, akú pijete v práci kávu. To je však chyba. Kvalitná káva si nájde svoje miesto kdekoľvek.

Prečo záleží na výbere kávy do vašej kancelárie a aký môže byť rozdiel medzi kávou určenou na doma, vám prezradíme v nasledujúcom blogu. 

Podľa toho, aký máte v práci kávovar 

V prvom rade záleží na tom či máte v práci automatický či pákový kávovar alebo si krvopotne robíte kávu s aeropressom. O alternatívnej príprave kávy si môžete viac prečítať v našich predchádzajúcich blogoch, tentoraz sa budeme zameriavať na espresso zo stroja.

Je jedno či máte kávovar, ktorý si kávu melie sám alebo doň dávate kávu pomletú, odporúčame vám jednoznačne siahnuť po zrnkovej káve. Budete si pri nej istý jej čerstvosťou, a teda aj lepšou chuťou, ako pri mletej káve. Ak váš kávovar nemá mlynček, môžete si ho dokúpiť.

Dobrá zrnková káva na prvý pohľad 

Okrem toho, že zrnková káva je lepšou práve pre jej čerstvosť, mletá totiž prichádza o svoje vlastnosti rýchlejšie, tak na nej aj vidíme či je káva dobrá alebo zlá.

Prvý náznak kvality nám povedia o káve už jej zrná. Ak je príliš tmavá až čierna a lesklá, káva je pravdepodobne prepražená. Taktiež by sa pri dobrej káve nemalo nachádzať veľa chybových zŕn s rôznymi defektami a narušeniami. Rovnako by sa pri káve nemali nachádzať nejaké cudzie predmety ako kúsky orechov, vetvičiek a podobný nežiadúci odpad, ktorý v balíčku s kávou nemá, čo hľadať. 

Akú kávu vybrať do kancelárie? 

Predpokladáme, že všetci dávajú prednosť espressu alebo káve, ktorá nie je pripravovaným alternatívnym spôsobom. Pri výbere sa, preto orientujte buď na rôzne odrodové kávy, ktorých cena je zväčša vyššia. Alebo si môžete vybrať blend, teda zmesové kávy, ktoré bývajú lacnejšie. 

Práve zmesové kávy bývajú priamo určené do kancelárie a prostredia, kde sa pije veľké množstvo kávy denne, no jej konzumenti si potrpia na kvalitu. Záleží potom už len na vás či ste poriadni gurmáni a chcete si užívať odrodovú kávu alebo sa vysporiadate aj so zmesovou kávou. 

Ako praženú kávu vyberať? 

Záleží samozrejme aj na pražení. Niektoré metódy sú skôr vhodné pre alternatívnu prípravu alebo domácu prípravu kávy, iné sa zas odporúčajú pre automatické kávovary a espresso stroje.

Väčšinou je už na obaloch uvedené či je káva vhodná na espresso alebo alternatívnu prípravu. Ak to tak nie je, tak sa riaďte jednoduchým pokynom. Svetlo pražené kávy sú ideálne na alternatívnu prípravu a tmavšie pražené kávy pre espresso. 

Arabica alebo robusta? 

Jedna z posledných dôležitých otázok, ktorú by ste si mali pri výbere kávy položiť. Ide o dva najobľúbenejšie druhy kávovníka, ktorých kávu v našich končinách zväčša dostať. Arabica je častejšie pražená káva a tvorí až 75% svetovej produkcie. Má menší obsah kofeínu oproti Robuste, ktorá ho má približne dvakrát viac. Arabica sa tiež vyznačuje kyslosťou, no záleží na konkrétnej odrode. 

Andrew Neel,Unsplash

Práve v zmesové kávy obsahujú rôzne odrody kávovníka z druhu arabica a robusta. Aj v našom e-shope nájdete takúto zmes, ideálnu do vašej kancelárie. Očarí vás nielen svojou vôňou, ale aj chuťou, ktorá si vás podmaní sladkou horkosťou doplnenou o chuť sviežej čokolády.

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”