Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Spojenie dizajnu a kávy: najkrajšie kávovary, aké ste kedy videli

Čo viac si milovník kávy môžeš priať, ako keď je jeho kávovar dizajnovo noblesný a zároveň aj funkčný? Ukážeme vám niekoľko dizajnových kávovarov a príslušenstva, pri ktorom poskočí srdiečko každého milovníka kávy.

Káva a dizajn majú k sebe veľmi blízko. Okrem toho, že sa v kaviarňach stretávajú mnohí zaujímaví ľudia, medzi ktorými sú často umelci, spisovatelia či herci, tak samotné kávové príslušenstvo je dizajnová záležitosť. Napríklad taký chemex, o ktorom sme dávnejšie písali, získal ocenenia za dizajn. 

Kávová kultúra naberá rok čo rok na svojej popularite, čoho je dôsledkom väčšia ponuka rôznych (nielen) kávových doplnkov. Moku si už nemusíte kupovať len v jej klasickej kovovej podobe, ale navrhovanú svetovými dizajnérmi. Vznikajú nové kávovary, ktoré majú smart funkcie, ale aj dokonale zapadajú do modernej domácnosti. Ak sa vo vás spája milovník dizajnu a dobrej kávy, tak si prídete na chuť.

Nevšedný kávovar z betónu 

Asi by vám ani vo sne nenapadlo, že existuje pákový kávovar z betónu. Síce možno takýto kávovar vyzerá ako niečo len na okrasu, no je naozaj funkčný. Okrem tela z betónu ho dopĺňajú zaujímavé detaily, napríklad keramický kohútik alebo tlačidlá. Milovníci industriálneho dizajnu by mu asi ťažko odolávali. 

blessthisstuff.com

Smart kávovar, ktorý dobre vyzerá

Volá sa GINA a okrem toho, že vie nahradiť hneď niekoľko kávovarov pre alternatívnu prípravu kávy, je dostupný aj v smart verzii. Taktiež sa pýši prestížnym ocenením za dizajn, ktorý dostal minulý rok.

red-dot-21.com

Kávovar, ktorým sa budete chváliť

Značka Smeg vyrába chladničky typické svojím retro dizajnom. Rozhodli sa v podobnom duchu vytvoriť aj kávovar. Jednoznačne to nebolo zlé rozhodnutie. Kávovar by sa zapáčil nielen fanúšikovi retro dizajnu. Podobne ako GINA vyhral ocenenie Reddot v roku 2017.

red-dot-21.com

Budenie sa s vôňou kávy?

Mnohí z nás sa túžia zobudiť na vôňu kávy. Nie je to nemožné. Existuje už totiž kávovar, ktorý vás naozaj zobudí s čerstvo pripravenou kávou. Ako bonus je to, že takýto kávovar veľmi dobre vyzerá.

designboom.com

Smart alternatíva

Pre fanúšikov smart zariadení tu máme ešte jeden kávovar. Nielenže vám pripraví kávu skôr, ako vyleziete z postele, ešte aj dobre vyzerá. Kávu namelie vždy čerstvú a pomocou papierového filtra pripraví dokonalú alternatívu. Na to všetko vám stačí pár pohybov prstom, keďže je smart.

gadgetreview.com

Moka pre fanúšikov dizajnu

Na trhu už nájdete mnoho variánt obľúbeného kávovaru moka. Tento, ktorý pochádza od talianských dizajnérov sa pýši naozaj nevšedným dizajnom. Na prvý pohľad by ste asi netušili, že ide o moka kávovar. Je to minimalistický dizajn, ktorému len ťažko odolať.

red-dot-21.com

Keramický frenchpress

Rovnako ako moka, aj frenchpress je jeden z dostupných kávovarov, ktorý si mnohí ľudia obľúbili. Nájdete ho už vo viacerých obchodoch, o variáciách ani nehovoriac. Tento keramický frenchpress od značky Yield je tak jednoduchý, až vám učaruje.

yielddesign.co

Ako sme už spomínali, kávový svet je čoraz populárnejší. Káva sa stále viac spája s umením aj dizajnom, vďaka čomu sa môžeme tešiť aj takýmto krásnym kávovarom. Ktorý učaroval vám?

Titulná fotka: blessthisstuff

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”