Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Najkrajšie šálky na kávu, ktorým neodolá žiaden milovník kávy

Neodmysliteľnou súčasťou kávového rituálu každého kávičkára je káva v jeho obľúbenej šálke. Snáď každý milovník kávy si dáva záležať na tom, aby si kávu urobil do nielen peknej, ale aj kvalitnej šálky. 

Káva a dizajn ruka v ruke 

Tieto dve veci sú veľmi úzko spojené. Veď sa len zamyslite: samotný chemex je dizajnový kúsok, ktorý stojí za obzretie. V kaviarňach často visia krásne obrazy nielen od súčasných maliarov a umelcov, dizajnové doplnky nesmú chýbať. 

Bola by škoda kvalitnú a veľmi dobrú kávu, na ktorej príprave sa nadrel nejeden človek, servírovať do nepekných šálok. Keď idete za dobrou kávou do kaviarne, tak očakávate, že vám nebude servírovaná ako v staničnom bufete. Je to logické. 

Káva si zaslúži byť servírovaná v peknom dizajne 

Nejeden kávičkár si kupuje na rôzne typy kávy rozdielne šálky. Komu by chutilo espresso zo šálky na kapučíno, predsa. A občas a z takéhoto nakupovania šálok na kávu stáva závislosť, ktorá prerastá v záľubu v zbieraní dizajnových šálok.

Ak patríte medzi takýchto vášnivých zberačov šálok, ktorý si nevie predstaviť kávu bez svojej obľúbenej dizajnovej šálky, povyberali sme pre vás niekoľko takých, ktoré sa vám budú páčiť.

Nalejto

Príznačný názov skrýva nádhernú keramiku z Česka. Medzi našich favoritov patria šálky, v ktoých je ukryté srdce. Môžu sa tak stať dokonalým darčekom ku nejakému sviatku, pokojne aj ako svadobný dar. Čo môže lepšie vyjadriť lásku ku káve, ak nie šálka so srdiečkom?

nalejto.com

Hidden factory 

Nemusíte si vašu kávu dávať nutne do klasickej šálky. Ak máte radi retro, tak tieto porcelánové šálky vás určite potešia. Sú imitáciou kelímkov od klasických českých jogurtov, ale aj mnohých iných potravín, napríklad horčice. Len málokto im dokáže odolať. 

hiddenfactory.cz

Bisqit

Táto česká značka, ktorá vyrába nielen keramické hrnčeky, má rozhodne čo ponúknuť. Len hrnčekov v ich ponuke nájdete hneď niekoľko. Pravdepodobne budete mať problém vybrať si. Môžete sa nechať uniesť farebnými variáciami, ale aj tmavými odtieňmi.

bisqit.cz
biqit.cz

Modranska

Pre fanúšikov našej ľudovej kultúry je táto značka ako stvorená. Venujú sa totiž klasickému hrnčiarskému remeslu a vyrábajú tradičnú, slovenskú majoliku. Môžete si tak kúpiť hrnček podobný, aký mala aj vaša stará mama, prípadne s modernejším motívom Ľudovíta Štúra.

Facebook Modranska
Facebook Modranska

LK/minilab

Šikovná Slovenka pod touto značkou vyrába nielen šálky. Čo sa nich však týka, nájdeme u nej krásne jemné šálky, ktoré určite oslovia nejednu slečnu. Hanbiť sa za ne nemudia ani páni, ich abstraktný motív sa hodí komukoľvek.

lkminilab.com

Freckled pottery

Ak milujete bodkované šálky, ktoré vyzerajú akoby padli do maku, tieto sa vám určite zapáčia. Nájdete tu klasické s uškom, doplnené o farebný akcent ale aj bez uška. Dokonca niekoho môžete potešiť šálkami, ktoré majú samotné ucho v tvare srdiečka.

freckledpottery.com
@freckledpottery

Åoomi studio

Rovnako miestami bodkované ako ich predchodcovia. Minimalistické šálky, z ktorých si vyberie každý. Nájdete u nich malé na espresso, ale aj poriadne veľké, široké na kapučíno. Rozhodne by nevyzerali zle ani v kaviarni.

Aoomistudio
Aoomistudio

Predstavili sme vám niekoľko značiek, hlavne zo Slovenska a Česka, ktoré majú v ponuke nádherné šálky. Bola by škoda neužívať si dobrú kávu z krásnej dizajnovej šálky. Máte aj vy obľúbenú značku keramiky? Dajte nám vedieť v komentároch.

Titutlná fotka: @bisqit_ceramics, freckledpottery

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”