Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Kaviarne na Slovensku, ktoré by ste mali určite navštíviť (1.časť)

Určite máte aj vy svoju obľúbenú kaviareň, na ktorú nedáte dopustiť. Možno ste v nej takmer každý deň, prípadne je pre vás jej návšteva takmer sviatok. Raz za čas možno dostanete chuť objaviť nejakú novú, takú, ktorú ešte nemáte obkukanú a personál vás ešte nepozná po mene.

Na Slovensku stále pribúdajú nové kaviarne a občas je náročné nad nimi udržať pozornosť. Pripravili sme si preto zoznam niekoľkých kaviarní, ktoré stoja za návštevu. Možno si medzi nimi nájdete svojho nového favorita.

Slovenské kaviarne, ktoré stoja za návštevu

Žiadne striktné kritériá. Skrátka dobrá atmosféra, príjemná obsluha, zaujímavé prostredie, ktoré je niečím výnimočné a hlavne, dobrá káva. To všetko tieto kaviarne z rôznych kútov Slovenska majú.

Nico Caffé v Prešove

Táto kaviareň sa preslávila hlavne vďaka svojím vtipným nápisom na tabuli spred kaviarne. Vďaka nim prešovskú kaviareň poznali aj ľudia na západe a možno ich aj inšpirovali k návšteve. Rozhodne však toto miesto za návštevu stojí, nielen vtipné nápisy sú to, čo Nico Caffé ponúka.

Výberová káva od svetových aj slovenských pražiarov, príjemný urban dizajn kaviarne a skvelé jedlo sú veľkými lákadlami pre mnohých ľudí. Ak sa teda ocitnete na východe, túto kaviareň by ste nemali vynechať. Nico Caffé nájdete okrem Prešova aj v Košiciach.

MAD DROP v Bratislave

Kaviareň akú len tak niekde nenájdete. Často ju opisujú s prívlastkom metalová, čím by ste sa však nemali nechať odstrašiť. Mad Drop je kaviareň, ktorá je charakteristická svojím mealovým duchom, no v jej jadre nájdete skvelú kávu i ľudí, ktorých si zamilujete.

Vychutnať si tu môžete výberovú kávu od slovenských pražiarov, netradičné miešané nápoje, limonády a skvelé koláče. Ak sa vám začnú triasť ruky kvôli veľkému množstvu kofeínu, čo tu býva častým javom, pomôže vám niečo pod zub.

Bølge. v Košiciach

Východ sa pýši skvelými kaviarňami a Bølge je jednoznačne jednou z nich. Výberová káva tu je samozrejmosťou nielen vo vašej šálke kávy, ale aj na poličkách, z ktorých si ju môžete uchmatnúť na domáce kávičkovanie.

V príjemnom prostredí kaviarne si môžete prísť pokecať s kamarátmi pri káve, ale aj usalašiť sa pri pulte a čítať si knihu. Okrem klasickej kaviarenskej ponuky, sa v prostredí kaviarne usporadúvajú aj baristické kurzy.

Black. v Bratislave

Bratislavská kaviareň, a tiež aj pražiareň kávy sa stala za veľmi krátky čas obľúbenou. Jej mladí majitelia priniesli medzi kaviarenskú kultúru nový vietor, ktorý mnohým ulahodil. Kaviareň Black. vytŕča svojou chuťou odlíšiť sa a určite im to vyšlo. Okrem výbornej kávy si tu môžete dať aj čaje, limonády a nemožno zabudnúť na perfektné koláče.

Oné Espresso bar v Trnave

Trnava sa pýši okrem veľmi dobre známej kaviarne Thalmeiner aj stále čerstvým prírastkom s názvom Oné. Ak sa ocitnete na hlavnej stanici, tak vášmu oku určite neujde pôsobivý presvetlený dizajn kaviarne, ktorý na seba upozorňuje už z diaľky.

Dezerty, ktoré má na svedomí samotná kaviareň bez pochýb stoja za ochutnanie, keď si budete práve užívať niektorú z výberových káv. Či už to bude nejaká espresso špecialita, alebo alternatívna príprava kávy, je už len na vás.

Concept coffee v Piešťanoch

Concept je známy hlavne ako pražiareň kávy z Piešťan, kde sídli aj pražiarni prislúchajúca kaviareň. Samotné mesto má čo ponúknuť, no už len táto kaviareň stojí za jeho návštevu. Okrem chutnej kávy si v Concept pečú aj vlastné koláče, ktoré jednoznačne stoja za hriech.

Dot. espressobar v Bratislave

Výnimočné spojenia galérie a kaviarne v jednom. Nehovoríme a niekoľkých pár obrazoch povešaných na stenách. V rámci kaviarne Dot. espresso bar si môžete naozaj užiť výstavy rôznych umelcov, ktoré sú tu pravidelne usporadúvané.

Samozrejmosťou je výborná káva, koláčik a miesto na pracovné odpoludnie či posedenie s kamarátmi.

https://www.instagram.com/p/BwrAyaVg4Az/

Café Republika v Žiline

Aj na severe Slovenska sa nájdu dobré kaviarne. Jednou z nich je Café Republika v Žiline. V interiéri, kde sa kombinuje retro a moderný dizajn si môžete užiť dobrú kávu, rôzne nápoje a občas aj koncerty. V ponuke sú aj raňajky, ktoré si môžete vychutnať vo výklade kaviarne a kochať sa tak výhľadom na mesto.

View this post on Instagram

Už sa dá aj posedieť! #posedime #caferepublika

A post shared by caferepublika (@caferepublika) on

Čokokafé v Svätom Jure

Čokokafé je jedna z tých kaviarní, kde vás očarí priestor, v ktorom sa nachádza. Je totiž súčasťou Renesančného domu vo Svätom Jure, ktorý doslova dýcha romantickou atmosférou. Neznamená to však, že sem musíte ísť len na rande.

Medzi mnohými ľuďmi je obľúbená ako zastávka počas cyklistickej túry, keď môžu na chvíľu zastať, dať si dobrý koláč, zmrzlinu a bezpochýb aj kávu. A keďže sa nachádzame vo vinohradníckej oblasti, netreba spomínať ani skvelé víno.

Mlynček v Spišskej Novej Vsi

Vzdušný, portugalskom inšpirovaný interiér kaviarne Mlynček si vás získa hneď pri vstupe. Určite si vás získa aj milý a ústretový personál, na ktorom si majiteľ kaviarne naozaj zakladá. Okrem kávy si môžete pochutnať aj na limonádach a niečom sladkom. Taktiež v ponuku nájdete rôzne kávičkárske produkty od hrnčekov až po balíčky kávy.

https://www.instagram.com/p/B_SzhcEha1a/
Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”