Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Káva inak: Nápoje, ktorým by mal dať šancu každý kávičkár

Espresso a jeho obmeny vás už občas nudia? Radi by ste ochutnali niečo nové, no bez pravidelnej dávky kofeínu si neviete predstaviť deň? Spoznajte s nami recepty, vďaka ktorým si môžete vychutnať kávu inak, ako ste ju poznali doteraz, bez toho, aby ste prišli o plnohodnotný kávový zážitok.

Ľadové osvieženie s kávou v hlavnej úlohe

Letné dni si pýtajú niečo ľadové. Nemusia to byť iba alkoholické či nealkoholické nápoje. Káva dokáže byť skvelým základom mnohých osviežujúcich nápojov. Vo viacerých kaviarňach si môžete počas leta vychutnávať espresso tonic, affogato, inverse cold capuccino, coldbrew a mnoho iných ľadových variácii filtrovanej kávy, ale aj espressa.

Ak vám tieto názvy nič nehovoria, tak vám ich v skratke vysvetlíme. Ako nám už názov hovorí, espresso tonic pozostáva z kombinácie espressa a tonicu. Svieži studený nápoj, ktorý poteší hlavne fanúšikov horkastých tonicov spojených s acidnejšími kávami.

 Ali YahyaUnsplash

Affogato je spojenie espressa s kopčekom vanilkovej zmrzliny, inverse cold capuccino je takpovediac otočené capuccino v ľadovej verzii a coldbrew je káva extrahovaná niekoľko hodín za studena. Okrem týchto špecialít si môžete vylepšiť coldbrew lúhovaním s kokosom, vďaka čomu bude mať káva jemnú kokosovú príchuť.

V prípade, že nechcete príliš experimentovať, no máte chuť na ľadovú obmenu kávy, môžete si pripraviť takzvaný filter na ľad. Stačí nechať kávu extrahovať do pohára, v ktorom budete mať ľad a studená káva je ihneď hotová bez čakania.

Káva a ovocie idú dokopy

Vyskúšali ste niekedy spojiť kávu s ovocím? Samotná káva zvykne mať ovocné tóny, prečo ju teda neskúsiť v kombinácii so sviežim citrusom či bobuľovým ovocím. Espresso si môžete ozvláštniť obyčajnou kôrou z pomaranča, ktorý svojou nezameniteľnou arómou pošteklí vaše zmysly. Stačí, keď kôru zavesíte na okraj pohára.

Pomaranč môžete vyskúšať pridať aj do coldbrew, táto kombinácia vytvorí naozaj neobyčajnú chuť. Stačí do kávy pridať jeden plátok pomaranča či grapefruitu, ich chuť a aróma dokonale doplní tóny kávy.

 Matt Hoffman, Unsplash

Sirupy nepatria len do limonád

Na trhu možno dostať sirupy, ktorými si môžete ochutiť nielen alkoholické miešané nápoje, ale aj tie kávové. Kávu si tak môžete doplniť príchuťou škorica, slaný karamel alebo dokonca aj korenistejšie príchute ako chai latté. Pripraviť si tak môžete nielen ľadovú kávu, ale aj teplý kávový nápoj, ktorý vás poteší v chladnejšie dni. Zaujímavým spôsobom dokážu kávu doplniť aj rôzne rastlinné mlieka.

Kari Shea,  Unsplash

Káva, ktorú si vychutnáte po práci

Ak je reč o miešaných nápojoch, tak vám bezpochýb napadne hneď alkohol. Káva sa dá zmiešať s mnohými druhmi alkoholov a nemusí to byť nevyhnutne len nejaký likér. Espresso tonicom inšpirovaný môže byť aj nápoj, v ktorom sa objaví spolu s tonicom aj gin. Prípadne môžete vyskúšať obmenu známeho Old Fashioned nápoja, alebo vyskúšať kombináciu rumu a kávy. Fantázii sa medze nekladú!

 Adam JaimeUnsplash

Či už to bude teplý alebo studený nápoj, kávu si môžete vychutnávať aj v inom šate, ako ste boli doteraz zvyknutí. Experimentovať môžete doma, ale aj pri vyberaní z nápojového lístka v kaviarni či bare.

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”