Nákupný košík

+421 940 941 947 (Po – Pia 9:00 – 17:00)

  30 dňová garancia vrátenia peňazí

Objednávky nad 50 € s dodaním zdarma

Espresso a jeho mnohé tváre. Takto sa vychutnáva káva vo svete

Základom každej šálky kávy je espresso. Okrem espressa však existuje mnoho iných spôsobov, ako si môžeme pripraviť šálku kávy. Nehovoríme o delení na klasickú a alternatívnu prípravu kávy.

Na mnohých miestach vo svete sa káva pripravuje inak. Taliani milujú silnú malú kávu, v Írsku si radi do kávy pridajú nejaký alkohol. Ak vás už typická šálka kávy nudí, môžete sa inšpirovať týmito obmenami espressa. Okrem klasických druhov kávy, ako je napríklad lungo, ristretto či kapučíno, existujú aj iné varianty, ktoré nie sú úplne známe.

Nathan Dumlao, Unsplash

Írska káva

V Írsku, ktoré je typické svojou záľubou vo whisky si do svojej šálky espressa pridávajú práve tento obľúbený alkohol.

@s2_cyn

Espresso tonic 

Obľúbený nápoj, typický práve pre letnú sezónu, kedy sa zmiešava espresso s ľadom a tonicom.

Nathan Dumlao, Unsplash

Kaffeost

Takáto káva je typická pre Fínsko, ktoré je mimochodom na vrchole rebríčka v pití kávy. Na jedného človeka tu pripadá 10 kg kávy ročne. Kaffeost je káva, do ktorej sa následne vkladá leipäjuusto, syr typický pre túto krajinu. Syr sa konzumuje počas pitia káva, prípadne po jej dopití. Na vrchu kávy pláva ako marshmallow, ktoré si s obľubou dávajú do kávy práve v Amerike.

Instagram @caffeblabla.it

Turecká káva

U nás poznáme pod pojmom “turek“ silnú, zalievanú kávu, pričom sú pomleté zrná kávy na spodku pohára. Káva pripravovaná v Turecku je však odlišná. Pripravuje sa v džezve, v ktorej sa nechá trikrát vzkypieť. V Turecku predstavuje pitie a príprava kávy veľmi vážený rituál. Nevesta napríklad podľa prípravy kávy vyjadruje svojmu otcovi názor na jej potencionálneho ženícha.

Marco Secchi, Unsplash

Cold brew

Ďalší z obľúbených nápojov, ktoré si pripravujeme hlavne počas leta. Princípom prípravy tejto kávy je, že sa káva necháva lúhovať za studena, desať až dvanásť hodín.

@worldmapofcoffee

Frappé 

Nápoj pripravovaný z kávy, ktorý je typický pre Grécko. Takáto káva sa pripravuje väčšinou zaliatím instantnej kávy studenou vodou, ktorú je potrebné vymiešať s cukrom, napeňovačom mlieka alebo mixérom. Pridáva sa pár kociek ľadu, prípadne sa dochutí kondenzovaným mliekom, môžeme si do takto pripravenej kávy pridať namiesto ľadu aj zmrzlinu.

Thimo van Leeuwen, Unsplash

Talianska káva

Krajina typická pre pitie silnej a malej kávy, je práve Taliansko. Na rozdiel od Grécka, kde si kávu radi dajú studenú, v Taliansku milujú kávu teplú. Aj napriek jej veľkosti sa káva v Taliansku vychutnáva v sede, pomaly a zväčša v kruhu priateľov. Preto vám tu pravdepodobne kávu so sebou nepripravia. Taliani nemajú radi v káve mlieko, akceptujú ho iba v kapučíne a latté, avšak aj tieto typy kávy sa pijú iba v doobedných hodinách.

Matt Hoffman,  Unsplash

Titulná fotka: rawpixel.com, Pexels

Doručenie zadarmo od 50€

a expresné dodanie

Až 30 dní na vrátenie

30 dňová garancia vrátenia peňazí

Slovenský produkt

svetová káva pražená na slovensku

Minimálne skladové zásoby

flexibilita výroby a zaručená čerstvosť

NEzmeškaj!

5% Zľava

Na prvú objednávku. Kód “WELCOME”